Tänään ei kaikki sujunut suunitelmien mukaan

Liikkuvan kohteen tarkennusvertailu E-3 ja E-5 runkojen välillä siirtyy huomiselle. Olen joskus käyttänyt tyttäreni dalmatialaista valokuvamallina vaativan liikkuvan kohteen kuvaamisessa, mutta tänään malli ei halunnut tehdä yhteistyötä, joten kokeilen huomenna taas autoja.

Kuten kuvasta näkyy, niin kohde meni enemmän omien suunnitelmiensa mukaan kuin minun. No, se on vasta reilun vuoden vanha ja ulkona on niin monta kiinnostavaa asiaa.

Vaikka kokeiluni onkin vielä kesken, niin tässä joitakin ajatuksia Olympus E-5 kamerasta.

Olympus E-5 on hyvin tehty runko, jonka säätiivistys on varmaan hintaluokkansa parhaimmistoa. Kennon pölynpoisto on myös Olympuksessa parempi kuin monessa muussa kamerassa. Joillekin jo nämä kaksi ominaisuutta voivat olla ratkaisevia.

Eräs tuttuni, joka on kuvannut E-3:lla sen markkinoilletulosta alkaen kertoi, että kameran kennoa ei ole koskaan tarvinnut puhdistaa, vaikka objektiiveja onkin vaihdettu usein. Omiin Nikoneihini tuppaa pölyä kertymään kennolle, vaikka en usein edes vaihtele objektiiveja. Samanlaisia juttuja kuulen Canonilla kuvaavilta kolleegoilta.

Olympuksen objektiivit ovat kautta linjan laadukkaita edullisimmista kittiputkista alkaen. Jos raha ei ole esteenä, niin Olympuksella on myös hienoja valovoimaisia supertelejä niitä kaipaavalle. Kuvassa runko ja 150 mm f/2 yhdessä.

E-5 runko ei ole pienimmästä päästä, mutta silti rungon ja muutaman objektiivin setti menee kohtuullisen pieneen tilaan. Varsinkin objektiivit ovat maltillisen kokoisia etenkin täyden kennon laseihin verrattuna.

Olympus E-5 on kuitenkin kovin kilpaillussa hintaluokassa. Niin Canonilla kuin Nikonillakin on 1200 – 1600 euron haarukassa todella houkuttelevia kamerarunkoja, jotka tarjoavat hyvän vastineen rahalle. Alle parilla tonnilla saa täyden kennon runkojakin ja hyvää videokuvaa, jos sellaisia haluaa.

Olympus E-5 on järkivalinta jo valmiiksi Olympuksella kuvaavalle varsinkin, jos objektiiveja sekä muita lisävälineitä on tullut hankittua kasapäin. Merkin vaihtaminen tulee yllättävän kalliiksi, eikä sitä kannata tehdä ihan heppoisilla perusteilla.

Huomenna lisää.

preset